Fredrika

Keep the motor running!

Publicerad 2008-11-30 01:26:06 i Allmänt,

Min nya grupp på facebook. Jag hoppas folk förstår att jag inte menar allvar =) Men visst fan hade det varit skönt med lite medelhavsvärme här uppe i norden?

Fanny och Lina har suttit hos mig ikväll, väldigt trevligt....fanny har hjälpt mig på jobb idag. Vi  hade lite desserter att göra och stjärna som hon är så kom hon upp som värsta Gordon Ramsey och gjorde lite tårtor. För jäkla synd att man inte fick smaka på dom. Kanke en väldans tur oxå. Man blir ju inte direkt smal på choklad, grädde och socker.

Är "må bra" perioderna uppdelade i sitt liv eller. Och när kommer dem? Borde det inte vara min tur snart....känns som om jag går runt i en jäkla dvala. Ena dagen lyckas jag inte tänka på det, nästa dag gör jag allt för att tränga ut det ur huvudet och ändå försvinner det inte bort. Hm...jaja an oxå. Lukas har varit vid Gina idag...kul för honom.Han behöver henne ganska mycket, konstigt nog. Man tycker att vi har varit ifrån varandra så länge nu men ändå så glömmer han inte....

Gud va hungrig jag är. Men man kan ju inte gå upp och äta nu...tråkigt nog! Hade varit så gott men den där kycklingsalladen som står i kylen efter middagen, en massa citron över och lite färska tomater i, mums.

Ska på julskyltning i morgon i stan...mysigt!

Nej ska nu överväga att gå upp eller sova. <Vi får se vad det blir.

God natt och sov gott alla.
Härma dig lite ;)

Döm ej allt du ser, tro ej allt du hör & säg ej allt du vet

Att vara eller att icke vara, det är frågan.

Publicerad 2008-11-27 22:55:42 i Allmänt,

Jo mycket rätt gissat av er. Har läst Hamlet, gjorde det faktisk på typ 2 timmar, det var väldigt snabbt. Vaknade 8 och läste fram till halv 10 så jag var 5 minuter för sen till lektionen. Förskte läsa den igår, men helt plötsligt blev jag väckt av joella så jag kan ju inte ha läst så mycket =/ Haha, jaja hjälpte Oskar med sitt hem igår. Stackare mitt hjärta ömmade för honom. Han sov inte ens i natt, jobbade och städare fram till halv 10 i morse. Min kära bror. Nu har ni fått det klart. hoppas ni kan ta det lugnt nu. Puss på er.

Fan va sent det blev idag. My har köpt en bil, jag blev riktigt impad av henne, hon ställde alla bra frågor och glömde inte bort saker. Bilen va skit snygg och jag tror det är en bra bil hon har köpt. Men det är alltid så svårt att veta.

Fan Carro skulle ha kommit...men som vanligt, nix pix.
Jag har fått en katt, Loppan heter hon, jätte fin, väldigt kelen....suck men det går nog bra.
Måste verkligen sova nu. Så puss och god natt på er

Skönt att jag har vänner

Publicerad 2008-11-25 23:08:55 i Allmänt,

Tack och lov för mina vänner. Jag är så glad att jag har er, jag vet inte hur jag hade orkat annars.
Idag hade jag nationella provet i engelska igen, det var inge svårt så det var skönt.
Det var full rusning hos mig idag, mysan, ola, smilla, fanny, kjell kul synd bara att jag inte har haft ork att städa....ja förhoppningsvis så fortsätter dom att vara mina kompisar fast jag har det är stökigt =)
¨
Jag hoppas Lina förstår att hon är jätte duktig, för det är hon och snälla darling, du behöver inte ha så höga krav på dig....en dag i sänder!
Jag förstår inte hur Fanny och Björn kan ha ett så sunt förhållandde, det är inte många som klarar av det...Jag blir så jäkla impressed!!!!!!!!

Det låter kanske lite konstigt men jag försöker att ransaka mitt liv lite, jag har ju inte levt länge men ganska intensivt har det varit och jag skulle vilja bli av med gammal skit. inte för att jag kan skriva om allt men det finns ju lite som hade varit skönt att printa ner.

Än i dag har jag ångest för att jag inte ringde mamma och pappa när jag bodde i stockholm och gjorde gud vet vad. Jag har ännu inte vågat fråga vad de kände och hur de mådde, jag är alldeles för rädd för svaret.  Hur oroliga gjorde jag dem och tänkte de på mig. Tänk om de inte gjorde det. Tänk om deras liv bara fortsatte som vanligt utan en tanke på hur jag levde? Jag vet faktiskt inte och jag undrar om jag vill veta.
Jag har också ångest för hur jag skötte allt med Camilla, och jag tackade aldrig henne för att hon lät mig bo i hennes lägenhet och var shysst mot mig. Och vad gav jag tillbaka...en massa skulder.... FÖRLÅT MIG SÅ HEMST MYCKET!
Jag skulle så gärna vilja träffa Fouad igen, bara en gång........

Hur kan jag vara så jäkla kass med pengar....har jag ingen jäkla uppfattning eller. Att det ska vara så jäkla svårt att bara betala sina räkningar. Det är en sjukdom jag har fått av min far och jag hatar den.

Nej måste sova nu. 4 timmar i natt var inte så kul, hoppas jag får lite fler i natt.

Love u all // Fredrika

Hm det är lätt att köra i diket i dessa tider! =)

Publicerad 2008-11-24 20:11:23 i Allmänt,

Jo det är väldigt halt nu när plogbilarna skrapar av snön. Idag har det varit kul att köra, man känner sig nästan som en tonåring igen.
Har jobbat hela dagen det har varit riktigt trevligt. Vi har hunnit med det mesta av julbords planeringen....hoppas vi drar in lite nu i december

Nej nu ska jag lyssna på lite skvaller från My


Se u later alligator

Skraj...........

Publicerad 2008-11-22 15:36:03 i Allmänt,

Ojoj ska ut med gamla klasskompisar i kväll. känns faktiskt lite nervöst. Fast man kan ju oxå få skit kul, hm...
Nu blev det så jäkla kallt så jag vet inte vad jag ska ha på mig...kanske inte något märkvärdigt. Jag vet ju inte hur dom är klädda. Jaja det blir nog bra.

Fan jag har sånna problem om vad jag ska berätta om på svenskan. Muntligt framförande i 10 min. det är lång tid att stå där framme och berätta om något. Ska jag berätta om mitt liv, företag, familj, barndomsminnen som jag typ inte har några eller ska jag bara ljuga ihop en historia, jag är alldeles för dålig på att ljuga. så det funkar inte, endast i bilaffärer.

nej nu måste jag verkligen ta på mig och göra mig i ordning. suck!

Puss och kram önska mig lycka till ikväll. tänk om jag skulle få nått ligg.....nej det går inte med stubb....attans!

Torsdag!

Publicerad 2008-11-20 21:33:11 i Allmänt,

Hela dagen har jag gått runt och trott att det är fredag....hm.  Nu känns det som om kjell tycker om mig igen (läraren) så skönt, för jag tycker verkligen om honom. Min kjell är oxå så go.....fast jag tyckte det var lite olämpligt samtal han drog upp i kväll. Inte för att det spelar någon roll. Men det är ju en privat sak mellan han och mig. Jaja det är som det är.

VA GÖR DU FANNY??? SAKNAR DIG.......................MYCKET!
Stackars Lina...håll ut, det kan inte bli sämre iaf ...puss.

I går så filosoferade jag på hur jag känner inför ett förhållande.....och mycket mer, men jag blev så jävla sur när det försvann, så....ja ni såg att jag bara sket i det hela.
Lite sammanfattningsvis så har jag ju förändrats så mycket sen t ex conny. När jag tittar tillbaka så känns det som en dröm bara, och visst jag var ju inte klar i huvudet så ofta heller. Ush va rädd jag var många gånger, och va orädd jag var. Hade ingen som helst uppfattning om att jag borde frukta för min frihet och i bland mitt liv. Men det är nog så att man stänger av, inte bara med roppar, utan även en försvarsmekanism som finns där för att man ska orka överleva. Folk pratar om jämnlikhet, om ni hade någon aning om hur man blir behandlad i vissa kretsar som tjej, ung tjej dessutom, av svenskar, så finns det inget som heter jämnlikhet. Man är bara en liten tjackhora, men man får passa sig jävligt noga för att inte ta emot någon från en annan en sin pojkvän för skulle man göra det skulle han inte ha mycket respekt kvar. Ni skulle ha sett mig när jag kom ut från kronoberg, hur jag fick slå mig fram, jag fick t o m ha med en killkompis som livvakt för att inte bli rånad eller våldtagen. Om vi svenskar bara visste hur nära de arabiska sederna vi ändå är så hade många inte varit så främlingsfientliga. Vi tolkar bara saker på olika vis, sätter olika namn på saker och ursäktar mycket bara för att få känna oss bättre än dem.
Allt låter så sjukt att ibland tror jag inte mitt egna minne.
Rädslan var värst, det fanns de personer som kunde vända på ett ögonblick, från trevlig till paranoid, våldsam och ibland borta. Det obehagat som infann sig i kroppen går inte att beskriva, när man vet att människan som sitter mitt emot dig kan plocka fram ett vapen och man vet inte vem han börjar hata eller vara rädd för. Det slår så jävla slint i huvudet på dem. En gång satt Conny och jag inlåsta i lågenheten vi bodde i medan min bäste vän( t o m ungdoms kärlek) sprang runt med en gun i handen och anklagade oss för att ha stulit hans jävla kola, fan va rädd jag va, tillsist hittade han en massa pulver i en låda inne vid mauri och började dra ihop det. Han försökte göra stenar men insåg snart att det var torkat trälim. Då gav han sig och tänk er det här är alltså kanske 5-6 timmar senare....fan det värsta är att det var inte första gången han anklagade nån heller, men det är en annan historia. Nu sitter personen i fråga på livstid, men jag älskar honom ännu. Konstigt det låter va. På nått vis så är det stor skillnad vad de gör i psykos och vad de gör när de är sig själva. Jag blandar aldrig ihop de två tillstånden.

Jag behöver skriva av mig om mitt liv lite. Det är säkert väldigt olämpligt. Men jag känner att det har gått så lång tid nu och det ligger så långt bakom mig att det spelar ingen roll längre. Allt det som har hänt har gjort mig till den jag är i dag och det kanske är en gåta även för mig, men jag vet nästan alltid hur jag ska handskas med olika folk hur jag har oxå lärt mig att läsa av andra. Många gånger har man ju fel, men det är ju bara männskligt att fela :P

Nej nu ska jag sluta att plåga er med gammal skit, tills nästa gång.

Och en sak till, jag väljer jävligt noga vem jag vill ha runt mig så de som jag umgås med kan vara väldigt säkra på att jag tycker om dem.

Puss och kram

Ensam hemma!

Publicerad 2008-11-19 17:43:35 i Allmänt,

Jätte skönt. Lukas följde med Lina och Gina ut på prommenad. Det känns alltid konstigt att vara själv, men det är nog nyttigt!
Fan allt försvann som jag skrev......skit jag orkar inte skriva om det.

Äntligen datan tillbaka!

Publicerad 2008-11-18 17:46:29 i Allmänt,

Ush va beroende man kan bli. varit utan den i en och halv dag, känns helt konstigt.
Speeden börjar snart igen...så jävla kul. Vi funderar på om vi ska heta: di sma unda jordi. eller hur stavar man det på gotländska???
Nu ska jag gå och fixa maten klar.
Jo förresten, jag frågade min lärare idag om han tyckte jag var duktig och det gjorde han. han trodde bara att vi var så trygga med varandra att han inte behövsde göra det. suck! Man behöver ju alltid uppmuntran.

Jag återkommer sen

Puss

Mysig morgon!

Publicerad 2008-11-16 11:27:07 i Allmänt,

God morgon alla! Jag har nybryggt kaffe om någon är sugen, men sitter dock ännu med bara täcke runt mig i soffan, så ring gärna innan ni kommer =)
I dag är det en bra dag. Känner lite stress över att jag borde plugga, men det är bara lite. Annars lyser solen, lukas leker med lego och joella ligger och sover. Kanal 4 på tv. Perfekt. Det enda som saknas är en pojkvän brevid mig.

Carro och jag satt och pratade nån timme igår kväll. Tycker om henne väldigt mycket, hon är faktiskt nästan den enda som jag kan blotta mina fula innersta tankar för, utan att bli dömd. Jag vet att ni inte heller dömer mig, men jag kanske dömer mig själv inför er?

Fanny har du gått och köpt cross.....du är fan tokig. Kanske skulle ha väntat till i vår???? Nej du har rätt man lever endast en gång =) Jag vill oxå köra !!!!

Idag ska jag och my åka och titta på en A3 till henne, men det saknas lite pengar till det.....så tråkigt. Men det är inte förbjudet att titta =)

Nej nu ska jag dra upp täcket till hakan och mysa lite till innan man får på sig kläderna!

Håll dina vänner nära men håll dina fiender ännu närmare! Puss

Molnen har lättat.

Publicerad 2008-11-14 22:56:26 i Allmänt,

I can see clearer now the rain is gone.....Ja förhoppningsvis så börjar allt kännas bättre. Fan jag kan ju ändå inte göra något åt min situation. Förutom att göra den bättre, för värre kan det ju inte bli. Men va fan, det hade känts så mycket bättre om jag bara hade känslan av att någon kan älska mig. Förutom familj och min son.

Mden felet ligger väl somvanligt hos mig, det är ju bara en själv som begränsar....fast jag tror allvarligt att jag är för tjock för att någon ska tycka om mig, konstigt va? Det går ju emot allt man tror på.
Fast vissa saker ligger inträngda långt bak i bakhuvudet. De går bara helt enkelt inte att banka ur eller övertyga om något annat.

Det sista jag skulle göra är att gräva ner mig i den gamla skiten igen, men ibland tänker man tillbaka och det var så jävla fritt från samvete känslor ansvar och allt möjligt annat. Inte för att man var en vandrande isbit, men...
Idag när jag satt och körde hem så kommer de där konstiga tankarna om att bara svänga på ratten lite och köra rakt in i ett träd. När man sitter ensam i bilen så går det inte att blockera den möjligheten, fast sen tänkte jag att fan för att bli ett kollo, och behöva leva så. >Och fan för att behöva dö....aldrig vad skulle jag göra utan lukas och vad skulle han göra utan mig. men kolli var ändå lokande, då slipper man tänka på ekonomi och all annan skit.

Fast det här är verkligen inte något jag tänker göra. Men alla människor tänker nog tanken någon gång. Det har hänt när jag inte ens är olycklig.....fast nu har jag nog varit olycklig länge.

Idag fyllde pappa och gina år. Men fan jag orkade inte stanna, pappa var redan full när vi kom. Jag klarar inte av det längre, kan inte, vill inte. Vi har levt med det alltid....han gör ingen skada är inte elak eller nått, men jag hatar det, han blir jobbig och egocentrisk. Gina är så fin... synd att vi inte klarar av varandra hela tiden. Älskar henne väldigt mycket!

Sen finns det en person till...allt ska handla om denna. Jag orkar inte med det!

Idag har jag haft två prov. Väldigt tungt, började med engelska nationella skrivprovet. skrev i 1,5timme. en halvtimme senare skulle jag skriva svenska upstas. Hm, jag skulle skriva ett kåseri om att lagom är bäst. haha, jag ska infoga den här, ni får gärna lämna kommentaren om vad ni tyckte. Ush, känns lite läskigt, som om jag lämnar ut mig helt. Jaja som om jag inte gör det när jag berättar hur jag mår.
Varför svarar man alltid "bra" när folk frågar hur det är....suck visst man vill ju inte berätta för folk hur man mår....men FÖR FAN, BRA! Hur tråkig får man va. Sen har vi typen pappa som alltid svarar "ush jag har haft så ont, bla bla bla" det orkar man ju inte heller höra på. Nej det är nog bäst att svara ja!

Här kommer mitt kåseri:

Lagom är bäst!

                     

Vad är den gyllene medelvägen? Vi har alltid sagt att det är endast här i Sverige som vi har ordet lagom. Det är väl typiskt oss svenskar att tro att vi har ensamrätt på något! Enligt de gamla berättelserna vi har från de gamla romarrikena så sökte de lagom redan då. Vi har bland annat Horatius från litteraturens guldålder 44 fKr. Guldåldern när krig var på modet, när det var manligt att slås, att döda och att vara störst, starkast och bäst. Vad har förändrats? Tävlar inte karlarna ännu om det? Är det inte så att det är en ständig känsla av mindervärdeskomplex som lyder nu när kvinnorna visar sig vara lika bra på de så kallade "manliga områden"? Vi kvinnor kan åtminstone diskutera innan vi tar till knytnävarna, om vi någonsin gör det.

Fast vem säger att ord inte väger tyngre än en smäll!

När inbördeskriget tog slut så blev Horatius arbetslös. Han flyttade då upp i bergen och ägnade sig åt honom hitta sig själv, eller rättare sagt han ägnade sig åt att dikta och hitta lagom? Tur att någon gör det! Tänk, vad skulle vi annars vara om inte Horatius hade hjälpt oss att veta att man inte måste vara på topp jämt.

Den gyllene medelvägen innebär att du inte behöver bygga ett hus på 300kvadratmeter, 20 r o k när du bara har ett barn, barnet kan ju faktiskt gå vilse. Är det inte så att det räcker med 4 r o k? Vi behöver inte plocka alla äpplen från trädet när vi ska göra en paj. Även om det är väldigt gott med paj, så orkar man ju inte äta hur mycket som helst. Det här funderade Horatius väldigt mycket på. I för sig så har man väl inte mycket annat för sig när man sitter upp i bergen, leker lyxhustru och har all tid i världen. Det var nämligen så att Horatius fick lantgodset uppe i bergen av sin mycket rika vän. Som sagt, det var ju klokt, har man för mycket pengar så kan man ju ge bort lite för att jämna ut det hela lite. Man behöver ju bara lagom mycket för att överleva.

Varför dras vi till att se hemska saker, morbida scener hämtade ur verkligheten och filmer. Är det så att vi måste känna rädsla för att kunna vara modiga. Självklart. Om vi är rädda för en myra då är vi modiga när vi trotsar myran genom att korsa dess väg. Om vi aldrig är rädda, då har vi antingen inget att förlora och vi är aldrig heller modiga!

De senaste trenderna är stort, överdrivet, dyrt. Konstigt när hela världs ekonomi håller på att gå i kras. Men vem har sagt att vi människor är stora genier. Det finns ju de som står ut från mängden. Dem människorna har däremot ofta stora andra problem med att kunna anpassa sig till samhället. När vi har det dåligt ställt så handlar vi mer. Men vi måste lära oss att anpassa lagom efter våra tillgångar. Det finns så många människor med makt och ha begär, mår de bättre när de har allt? För att få makt och pengar krävs ofta mycket jobb och vad försummar vi på vår resa mot storhet?

Vad förlorar de som snålar? De förlorar ofta lika mycket som de med storhetsvansinne. Vänner, familj som jag anser vara de viktiga punkterna här i livet.

Så vad är livets rätta kurs? Det är att följa vårt hjärta, inte vår hjärna, den spelar sina egna spratt som inte alltid leder oss rätt. Vi ska komma ihåg att det vi ger får vi faktiskt tillbaka. Älska dig själv, älska andra så kommer du själv att bli älskad. Tråna inte efter materiella saker som egentligen inte kommer att förgylla ditt liv. Det finns ingen tävlig om vem som har mest, den är bara i våra huvuden. Som alla vet så utnyttjar vi inte ens 50 % av vår hjärnkapacitet så alltså är det lägre än 50 % chans att den har rätt. Men vi måste våga ta för oss, det är bara upp till oss själv att bana vår väg för att uppnå det vi vill. Vi måste bara lära oss att stanna upp och tänka efter om vi är nöjda, om vi mår bra och om vi får andra att må bra.

Gör vi det så har vi hittat den gyllene medelvägen.

mitt liv...

Publicerad 2008-11-12 00:14:40 i Allmänt,

Nu var det länge sen jag skrev. Känner tyvärr att jag inte har nått att ge, allt är bara skit jobbit just nu................fans jävla helvetes skit, hatar allt och jag hatar myndigheter och jag hatar mig själv, ensam tjock och deppig. Vem fan vill umgås med mig. konstigt nog så gör folk det ändå! Jävla skit!

Jaja, va fan finns det att göra då?! Absolut inget, måste lära mig att släppa taget om vissa saker, lära mig att inte tänka på all skit som händer en, tack och lov att jag har min underbara fina älskade underbara son......fan hade jag inte haft han så hade jag just nu legat nerknarkad i nått hörn någonstan, och vem fan vet vart! Nu måste jag ändå lära mig att hantera allt vad ekonomi är, lära mig att handskas med myndigheter....förut kunde jag bara fly....jag sket väl i sånnn skit. Äh lite kronofogd bekymrade inte ett smak. Nu är jag fattig som fan som student.
Har lust att skrota alla mina drömmar. klarar inte av att inte ha pengar....... hur länge ska jag behöva plugga? Dra på mig en jävla massa skulder (TILL) Jag orkar fan inte, och sen när jag pluggar heltid..vet ni vad jag får i månaden, 9 jävla tusen kroner i månaden.....2000 till bensin 5000 till hyra 500 till el 500 till telefon 1000 till försäkringar. jaha och hur ska jag nu göra???????????????????????????????????????????ÄR DET NÅN SOM VET VA FAN MAN GÖR.

Lukas får väl leva på havregrynsgröt och jag kan väl svälta ihjäl...jag skulle behöva bli av med min äckliga mage iaf. FY FAN!

jA nu kommer väl folk inte tycka om mig längre heller, om alla bara visste ....hur många jävla känslor som jag bara trycker ner fast jag exploderar inombords...

Jag älskar iaf lukas mest av allt....och lite höst depprision blir vi alla drabbade av i bland
Är det för mycket begärt att kunna få lite bekräftelse av lärare bla???
Kan jag inte få höra att jag är duktig att jag är söt att jag inte är dålig att någon älskar mig för den jag är. Jag kommer aldrig våga träffa någon och lämna ut mig totalt....för inerst inne tycker jag inte att jag är bra! Så nu var det ute.....kanske inte var någon hemlighet, har bara trott att jag kunnat dölja det,,,,,,,,,,,,,,,

Min familj sägaer att dom älskar mig, och självklart så vet jag att dom gör det och jag älskar dom alla jätte mycket tillbaka. men va fan ibland så räknas inte familj, för dom finns alltid där, och man är tvingad till att älska varandra!
Jag tackar gudarna för my, hon är den enda som faktiskt har sagt det på riktigt att hon älskar mig och inte bara använt det som en fras, och det älskar jag henne för!
Nu börjar jag lipa oxå, tänk att man till och med kan förakta sig för att man gråter.

Nej jag tror jag behövde skriva av mig bara.
Känns faktiskt som en liten bit av den stora bautastenen (kalle kallar ju mig obelixa) ramlade av mitt hjärta. skönt!

Nu vill jag inte höra från någon ett enda ljud om detta och för fan kom ihåg att jag vill inte ha någon jävla sympati heller, bara så ni vet!

En bruten Fredrika

Man lever i själv förnekelse!

Publicerad 2008-11-02 00:34:49 i Allmänt,

Det gör nog alla människor! Var och en av oss hatr något vi inte ser, nått vi inte vill tro på....jag vet inte vad jag är är, mormor vet verkligen inte hur hon är och inte my för den delen heller. Men man skulle verkligen vilja veta hur man beter sig. Ha en dold kamera på mig i en period....så om man får se den sen så blir man nog ganska chockad =)

Jaja.....ush vilken otur joella har haft idag...lång historia, för att göra den kort så.....bil braka på båt!

Ska titta klart på filmen nu!

Puss på er

Om

Min profilbild

Fredrika Klimczak

Galen och glad

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela