Fredrika

mmm....

Publicerad 2009-04-30 23:31:00 i Allmänt,

ungefär så känner jag nästan hela tiden....
Idag var det ett konstigt tllstånd jag befunnit mig i... Tar bekymerna slut? Nej jag tror inte det, men för ett tag kan jag andas ut!
Det känns som om för en gångs skull är det min tur att leva lite. Jag har tom efter en liten genomgång av mig själv...tillsammans med en klok man lyckats stå ut med min far, som, som vanligt är full. Jag tog honom till max i dag, haha han hatar alla de ställena, men efter han ätit så erkände han att det var gott, suck...
Jag är en sån jävla mes, fattar inte varför vissa människor väcker ett sånt stort obehag i mig. Jurkula, en A-lagare kom in och jag kände direkt att jag var tvungen att gå. I stället för att bara ignorera, det är ju bara det att min far pratar med alla när han druckigt, och han glor på folk, haha, rätt så roligt att se honom, men när min son är med så vill jag inte ha sånt folk runt mig. Visst jag har ju ännu pundare och andra "olämpliga" personer i min omgivning, men jag litar på dem, så så länge jag är trygg!
Tillbaka till ämnet, jag känner att jag börjar tycka mer om pappa igen, och tro mig det är svårt att tycka om någon som lassar över alla bekymmer på en.
Jag hoppas vi får tillbaka det vi hade förrut....

Nu ligger jag i sängen, väntar på att jag ska känna mig sömnig....john blund är tyvärr alltid för långt bort på kvällarna, men på morgonen vill han gärna ligga kvar :)


Jag har fått så mycket bra musik på senaste så jag har gjort massa spellistor, låtar man glömt bort fanns, tack E! De ger faktiskt en hel del! Älskar musik, och som sagt jag vet ju vem som ska följa med mig på nästa pink floyd konsert :)


Puss och god natt på!

stimm

Publicerad 2009-04-29 20:13:57 i Allmänt,

hur konstigt var inte det....det blev endast en massa sträck när jag skrev, hm... Jaja jag vet...två inlägg på en dag, ni vet ju hur jag är.....ibland går min mun i ett, inte bara fanny som har mundiarré :P Haha det var kul att se dig, darling. Händer alldeles för sällan nu när du blivit vuxen, köpt hus och volvo...Vart är voven??? nej just det du ville ha kaniner, haha... typ svensson det oxå!

Har idag suttit och försökt ordna upp allt på restaurangen, inte fan har jag gått runt och tänkt på allt som ska göras, försäkringar, livsmedelshanteringar, alkoholtillstånden och det är bara en liten del av allt....Allt sånt går ju av automatik när man driver företag, och aldrig visste jag hur mycket man har drivit egentligen...jag blir impad av mig själv! Jag har iaf varit krögare i 4 år...inte dåligt!!! Inte för att vara 26 med ett barn och samtidigt ha lyckats behålla hela mitt sociala liv. T o m lyckas klämma in att resa ett par gånger om året.

I dag så pratade H, lina och jag om det här med vad vi är! Ibland så säger man ju helt konstiga saker som faktiskt makes sense... Hur som jag sa: Folk säger att jag är speciell, och vi säger ofta så om människor, men speciella är vi ju allihopa om vi bara hade vågat vara oss själva! Och om alla hade varit den de är så hade det inte funnits någon speciell, det hade endast varit du eller jag eller han, så varför säger vi att folk är speciella, för det kan faktiskt klinga ganska negativt ibland när det kommer från vissa människor. Om alla hade vågat vara den de var så hade samhället varit en mycket bättre plats att leva på! Vi hade inte haft de normer vi har i dag, vi hade inte suttit fast i det ekorrhjul som vi gör. 7-4 jobb, hem städa, laga mat, sova....och jobbet går vi endast till för att vi behöver pengar. Men vad hände med vår vilja???
Vad vill vi göra är väl ändå viktigast? Är det inte ibland värt att offra ekonomin för att plugga och ombilda sig? eller för att inte göra någonting alls bara för att upptäcka vad man vill göra....för det finns de som behöver göra på det viset.

Jag hade ju aldrig klarat av att sitta hemma och inte göra nått, men jag har alldeles för mycket energi för det! Min sjukgymnast sa att jag skulle behöva en semestercoach, hon har nog rätt, haha....men jag ska göra allt jag kan för att vila denna sommar.....jag ska bara göra saker jag vill! För det var länge sen jag, nu höll jag på att ljuga, jag gör alltid vad jag vill, men jag gör också väldigt mycket som jag MÅSTE göra....


Nej ni...nu ska ni sluta höra på mig som sagt
Fan va jag babblar....
Har precis badat Lukas....ren och fin nu!
Jag älskar att vara mamma, men som joella sa, jag hade aldrig klarat av en till. Det låter som om jag är helt svag eller nått, men så är det inte, men jag har oxå varit själv med lukas och han har blivit som jag vill ha honom, självständig, jag är ingen lekmamma....jag vet inte ens hur jag leker...Lukas får ju leva vuxenlivet med mig, leker gör han på dagis och med kompisar, med mig så får han sitta och prata med oss andra. Han frågade mig idag vad jag ville bli när jag blev stor, och så lät han jätte vuxen och jätte intresserad. Jag berättade att jag vill hitta någon att älska och få vara i naturen och bygga hus. Då sa han att jag var tvungen att ha 2 barn...haha han gav en hel redovisning av hur det skulle vara, om man älskar någon ska man gifta sig och om man gifter sig så ska man skaffa mer barn. Jag undrar vem som lurat i honom allt det där????? Kyrkans barntimme??????????? I så fall Hade jag rätt. Kyrkan gör inget annat än förtrycker!!!

Jaja nej ska jag försöka avsluta här nu....Om någon av er orkat läsa ända ner hit så vill jag bara säga att jag är så glad över att jag har er alla!!!!  Ni är alla fina!

Puss

god morgon

Publicerad 2009-04-29 07:22:24 i Allmänt,

oj va trött jag är nu för tiden, varför kan jag inte bara gå och lägga mig. Lukas vaknade däremot i natt, jag fick lägga mig med armarna hårt runt honom...stackarn, han har ont i tänderna på natten. Fattar inte, är det normalt?

Vad är detta för ny vana, att skriva när jag precis har gått upp?
Jaja, ni vet vilken smörkärring jag är....denna kom och hälsade på i går http://www.youtube.com/watch?v=ZiUn8RwpcfY
Mys....
Jag är romantiker så det stänker om det, fast en realistisk en, det går inte riktigt i hop jag vet. Men kan man vara romantisk i en realistisk värld?
Oj oj oj vilken brakare min son la av inne i sängen, haha

Solen skiner iaf i dag, underbart, 2 dagar kvar på jobb, underbart, malmö på fredag, underbart. Sen efter vi har kommit hem på tisdagen så bär det av mot stockholm på torsdagen eller nått igen. Ett jäkla farande.... Sen hoppas jag på att komma i väg till NEW YORK LINA!!!! Fast om du inte har råd så hoppas jga att det blir London! Sen tycker jag faktiskt att du och jag kan åka och göra nått tillsammans snart, för lång tid i från varandra tycker jag inte om.

Nej jag blöder ännu inte, inte ont längre heller, fantastiskt!  Gud va orättvist mot alla andra kvinnor där ute. Jag är väl gjord för, hm??? Underlivet?? Föda barn var ju oxå lätt som en plätt...30min sen låg lukas i famnen på mig.
Stackars kvinnor som ligger i flera dygn.

Men alla kvinnor i vår släckt har varit gjorda för att föda barn....mamma ploppade ju ut 5 av oss på ett par år bara, pappa har gjort många fler....där ligger driften!!
Fredrik är inte långt efter heller för den delen! Jag tycker det är jätte roligt att han och S är i hop igen, tycker om henne så mycket!

Nej om man skulle ta på sig lite kläder nu...
Lina...hör av dig i kväll!

Puss och kram love u al!

vilket flyt!!!

Publicerad 2009-04-28 15:45:41 i Allmänt,

Jaha, nyss inkommen från trädgården i vibble.....underbart fast jag har hallontaggar över hela mina armar....lagom mysigt men det ska riva lite ;) haha
jag har sånt flyt nu för tiden, ända sen det blev klart med restaurangen så går allt bra. Jag börjar framför allt må bra igen, mina känslor börjar komma till rätta och jag blir mitt vanliga glada jag. Var så rädd att jag höll på att bli en bitter gammal, tråkig pessimist kärring, tror inte det är möjligt men fan jag var inte långt i från.

Jag satte in spiral i går, så skönt slippa tänka på den där gummisnudden som jag, ärligt talat, aldrig plockar fram...inte för att jag har så många tillfällen att göra det ;)
Barnmorskan som satte in den på mig sa att man skulle ha ont ett par dagar och blöda lite. Jag hade tre droppar i går och mensont, typ....idag har jag inte ett uns känsla av att ha den där....härligt

I dag ska bilen besiktigas, tror inte den kommer gå igenom, men varför vet jag inte, kanske nått jävla skitfel, jag har kört skiten ur stötdämparna oxå tror jag.....kanske borde ta det lite lugnt...haha tråkigt bara.

ja blir lite orolig över att en viss person ska tycka jag har lite mycket kärlek runt magen, men som sagt det är nog jag som bryr mig mest....Nej nu ska jag titta lite på min helt underbara son.......han har vridigt ett bandage runt hela skallen och sen knutigt fast andra änden i benet, haha han ser för rolig ut!

Puss hej med er

det här var inte det lättaste...

Publicerad 2009-04-27 07:38:00 i Allmänt,

En stor jävla lampa i plytet.....ja det är inte lätt att hinna med sina favort program nu för tiden, solen och värmen gör ju det omöjligt att vara inomhus.....sen har jag en stor bov till. Min data! Jag är så beroende av att träffa alla min kvällskompisar mm så jag har aldrig varit med om dess like!

Jag har en spännande vecka framför mig. Det är på torsdag vi lämnar över nycklarna till de nya ägarna, ett kapitel som stängs i mitt liv....ett väldigt rikt kapitel som jag alltid kommer att bära med mig. Jag sk sätta in spiral i dag...alla säger att det gör så ont, men jag har ju haft barn, vilket de inte haft, kanske är någon skillnad där.
I går var vi och såg på innebandy match, hur härligt som helst och jag kände mig riktigt motiverad till att både börja själv (kanske) eller i alla fall med lukas, och jag kommer nog tycka det är skitkul.

På Fredag morgon så åker jag ner till malmö, så himnla kul att träffa moster med man och förhoppningsvis våra kusiner också. Och för att inte tala om min farbror, mmmm.... super. Hoppas jag får träffa min bror Daniell oxå.....
Jag vet ju inte om han vill träffa mig, jag ska inte alltid säga vad jag tycker och känner, det är ju mitt stora problem!

Jag har dessutom ett spännande möte framför mig, jag ser fram emot det med lite pirr i magen..... Jag försöker intala mig själv att det inte är någon grej, jag träffar nya människor varje dag, men ibland så.... är det helt enkelt lite annorlunda, och varför vet jag inte.


Nej tjeje och killar, detta var ju helt otroligt att jag, på morgonen, sätter mig och skriver lite blogg.

Tycker om er allihopa jätte mycket

Puss Fredrika

sol vind och vatten

Publicerad 2009-04-18 13:55:11 i Allmänt,

Vädret är underbart i dag, jag har fått hela lägenheten städad (förutom dammning och sånt tråkigt) jaja det viktigaste iaf. Som ni alla vet så är städning det tråkigaste jag vet, men jag älskar ju att ha det fint så.... det är bara att bita i det sura äpplet och städa.

Jag har varit smått besat av datan de senaste dagarn. travian tar upp så mycket av mitt liv, inte spelet i sig utan allt runt om kring, jag pratar med med alliansmedlemmarna än mina riktiga vänner. Suck, men jag tog en lite avvänjning i går, skönt. Tänkte försöka vara utan datan idag  oxå. det går ju jävligt bra haha

I går var vi inne och åt i stan, äntligen fick jag bjuda tillbaka, det var jätte trevligt, efteråt så fick jag reda på att vi skulle införbi fanny, M var där och jag blev hur nervös som helst, HJÄLP! Men det gick bra, så fort jag kommit in (nästan) så gick det över. Det är ju egentligen inget att vara nervös över, men lustigt nog så är det bara första gången efteråt som är pirrig. Hoppas vi kan vara vänner, det tror jag. Han är ju asrolig!

Nej nu står min son och hoppas framför mig och säger come on då fegis, jäkla unge, han vill ha kuddkrig....haha

jag ska försöka bli bättre på att skriva vänner. Puss

...

Publicerad 2009-04-17 00:36:17 i Allmänt,

Man kan inte välja när och hur man ska dö. Det enda man kan bestämma är hur man ska leva

strålande sol och grodor ur munnen

Publicerad 2009-04-11 15:37:11 i Allmänt,

Ja alla får ursäkta mig när jag är lite klumpig ur munnen. Ibland har jag så bråttom att logga ut så jag inte ser vad jag skrivit!  kan vara lite för ärlig ibland med vad jag tycker oxå, inte bra inte bra.

Hur som... Idag har vi varit hos moni i valleviken på indisk marknad. Fan va jag saknar de gamla hippi tiden, jag vill glida runt lyssna på bobban och ha mina bohäm kläder på mig.....

Det ska jga göra i sommar, jag och joella! Förhoppningsvis så ska fanny och lina inte jobba hela jäkla sommaren, =) vill ju parta och sola lite med er!!

Den här helgen har verkligen varit kul! Tordag= hade middags bjudning med ola, my, gina, danne och joella
Fredag= Middagsbjudning i bara med alla syskon + barnen
Lördag=idag middagsbjudning i liste med mats och monika och jonatan....så himla kul att träffa dem, det är inte ofta man gör det.
söndag= i morgon, förhoppningsvis ut och grilla i solen med joanna, tobbe och lina. Kul!

Nej nu ska vi i väg!
Jo just det....Måndag= hoppas jag blir hembjuden till fanny!!!! =P haha


Puss på er!

Frosen river

Publicerad 2009-04-02 22:49:44 i Allmänt,

såg precis filmen, tråkig och händelselös, men det som hände var bra, intressant och spännande.
Den handlade om en fattig mamma och sina 2 barn, boendes i en barrack utan isolering. Allt är väldigt sorligt och jag hade aldrig klarat av att leva så.....hur som, hon börjar smuggla folk över gränsen från kanada....bla bla bla, de är tvugna att köra över is....bla bla bla, polisen kommer på dem, hon åker in och låter en indiankvinna ta hennes barn tills hon kommer ut. Det var ungefär vad som hände, men ändå fick jag en tår i ögat i slutet när det nya huset rullar in på gården...

Åker till stockholm på måndag en snabb tur över hjälpa joanna att hitta balklänning, mysigt och kul!
Sen åker mormor och jag tillsammans tillbaka...
Fan det är redan påsk, tiden går så snabbt att jag inte hinner med, fattar det inte...

Gina och lukas och jag var ute och grillade i går. Kunde inte ha haft det mysigare....strålande sol, musik från bilen och en fin eld....vi grillade lite korv och hamburgare, gott och lukas tvättade bilen med vasstrån medans gina och jag tittade på solnedgången med linn.

Sen blev jag fotad i en timme, tog en stund innan jag slappnade av, borde fan spruta in lite botox i min panna, jag e ju fan helt skrynklig!!!!

Känner för att träffa Fanny lite, fast jag hinner ju ingenting känns det som ibland.
Lovat bort mig till både höger och vänster denna helg, suck. Pratade med malin för en vecka sen och då lovade jag att komma och hälsa på henne...
Ska ta och åka hem till henne i morgon...kul faktiskt!

Nej nu ska jag gå och lägga mig


Puss och kram

jo jo

Publicerad 2009-04-01 12:11:57 i Allmänt,

Känner mig klar nu...men jag känner ju även mig... Slarvig och hittar inte mina egna fel. Jag behöver liksom någon annan som säger till mig. Konstruktiv kritik! Det tycker jag om. Så ge gärna det så är ni goa.

Lina var tydligen i stan...ush sorry jag hade telefonen på ljudlös, det var inte meningen att inte svara när du ringde. Puss

I dag skulle charlott komma och fika. va fan jag har ännu inte städat, tänkte ringa och fråga om vi kan ta de hos henne i stället.  Nu boprde utemöblerna komma fram, så underbart väder ute =)
Jag har diggat Bobban och haft solbrilla på mysigt som as, ush min son sa förresten as här om dagen, asbra tror jag han sa....ska sluta använda det ordet, låter lite fjortisaktigt.

Nej jag ska kolla igenom den en gång till, sen drar jag. Puss på er!

Mitt nationella!

Publicerad 2009-04-01 11:21:47 i Allmänt,

B7 Intryck av naturen


Vad betyder vår barndoms miljö för oss? Formar det oss vare sig vi bor vid havet, uppe i bergen, nere i dalar eller på ändlösa stäpper?  Blir vi som naturen runt oss?

Naturen eller rättare sagt vår miljö är det viktigaste vi har.

Jag har själv växt upp på en ö, alltid haft havets brus runt hörnet och vågornas skvalpande mot de vattenmönstrade stenarna. Vatten liljorna i bäckarna som står i full blom, lysande av solens alla färger. Jag kan inte tänka mig ett liv utan det. Jag har bott på lite olika ställen i världen och i Sverige, men endast på öar. Lustigt! Jag har inte tänkt på det själv förrän ämnet kom upp. Dragning till vatten är så stark för mig att jag omedvetet flyttas till det.

 Jag tror att vi blir lite som den natur och miljö vi växter upp i. Jag är som havet. Dramatisk och känslosam. Mitt humör kan svänga lika snabbt som havet kan gå från stilla till storm. När jag ligger i det gröna sköna gräset hemma i mitt barndomshem så känner jag ett inre lugn och jag slappnar av.

Bodil Malmsten skriver i sin självbiografi om Bjärme, platsen som hon växte upp på, som den vackraste platsen i världen. Vare sig regnet piskar ner eller solen värmer så är Bjärme den finaste platsen i världen för henne. Hon skriver också att som barn så märker man inte det vackra i allt, det är först nu när hon ser tillbaka på barndomen som hon konstaterar att det finns ingen annanstans i världen hon hade velat födas på. Hon skriver även att hon är så som hennes barndomsnatur är, stenig och bestämd. Det bekräftar ju min teori.

Som barn har vi inte tid att se och uppleva naturen på samma sätt som vuxna. Det finns så mycket barnen ska lära sig, jag tycker att det visar ganska tydligt att vi upplever den i stället eftersom den följer oss resten av livet. När man bli äldre så använder vi naturen som läkemedel, till både själen och kroppen. Och vi lär oss att se alla detaljer som påverkar oss.

Ebba Lindqvist skriver i Vi som är födda vid havet från sin diktsamling De fåvitska jungfrurna om hur havet påverkar oss. Jag citerar: Vi vaknar med salt på tungan. Våra vägar bär över branta berg, och vi kämpar alltid mot stormen.

Jag tror det stämmer. Vi ärver lite av havets starka krafter. Däremot så skriver Göran Palm i en dikt från Världen ser dig om havet som endast en självklar sak. Havet verkar inte ha någon större betydelse för honom, av hans tolkning så skulle jag gissa på att han är född i storstaden. Det finns en skönhet i stadens alla ljus och ljud också, det ligger nog både trygghet och rädsla i det. Känslan av att aldrig vara ensam kan påverka en åt båda hållen. Många korta perioder av mitt liv har jag spenderat mycket tid i Stockholm och en liten del av mitt hjärta saknar storstaden, den känslan finns nog hela tiden hos stadsbor precis som längtan efter havet finns hos mig. Det finns ju de som lever med en smärta i bröstet och som vill leva tvärt emot deras barndom. De flyr ofta till motsatserna. Förändring är bra. Ingen säger att man inte kan bryta mönstret och inte heller att man inte kan njuta av det som är annorlunda.

Som Eva-Stina Byggmästar skrev:

Visste inte att det fanns en plats som den här inom mig, att också detta var jag.Ja ni behöver verklligen inte läsa igenom det....skulle bara få in det någonstans!

Om

Min profilbild

Fredrika Klimczak

Galen och glad

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela