Fredrika

Modern

Publicerad 2012-10-30 09:21:00 i Allmänt,

Tanken slog mig nyss när jag låg här och läste en av många kurslittratur böcker att jag, är min egen värsta fiende. Hur kan det komma sig? För många år sen hade jag äkta fiender, sådana som ville skada mig, stjäla av mig och längre tillbaka i tonåren hade jag de som ofta ville såra mig och ännu längre tillbaka när man var ett litet barn hade man andra barn som tog minst lilla öppning till att vara elak. Ser vi in i historian så dödade man för föda och tak över huvudet, för kvinnor, för alkohol, listan kan göras hur lång som helst. Hur många gick och var rädda för sig själv då? Hur många gick och tänkte på tankar? För det är ju precis det är. Jag är rädd för mina tankar och har inte riktigt blivit så modig att jag våga tänka dem fullt ut. Modernt? Jag det måste jag nog våga påstå. Vi har aldrig utbildat och krävt så många KBT psykologer inom vården som nu. Vi måste konstant söka efter vem vi är. Varför måste vi veta det in i minsta detalj? Är vi inte bara dem vi är? Men vadå, vi klarar inte av att sätta ord på det? Det var ju uppenbart inte lika viktigt förr. Jag kan önska ibland att jag kunde få arbeta så hårt dag in och dag ut att jag aldrig hade en tanke som flög genom min hjärna. Sen andra dagar så kan jag verkligen inte ens tänka mig att behöva jobba igen. Tänk att bara få ägna sig åt livet. Sitt barn, böcker, studier, ett hus, en trädgård och sin man. Det känns som dock som en avlägsen dröm, dels för jag om någon hade blivit tokig av att gå hemma, eller har jag redan blivit det? och dels för att ekonomiskt måste jag nog arbeta, vart är den där förbannade trisslotten som får det att hända?

Jag ligger här och blir måttligt irriterad på mig som tillåter att idiotiska, overkliga och tankar som saknar total verklighets förankring. Jag som i min egen värld alltid har varit förnuftet själv, praktisk, tagit de enklaste vägarna och inte alls gått runt och tänkt på massa tjafs.

Nej mina vänner, det är dags att rycka upp sig innan jag står ensam kvar med bara mina tankar. De lär ju inte krama om mig på kvällen iaf.

Kommentarer

Postat av: Gina

Publicerad 2012-10-30 09:38:09

Det roligaste är att hitta sig själv fullt ut. Man får ut mer av livet då. Och att drömma är bra. Då ser du åt vilket håll du kämpar! Du blir nog ingen psykomördare iaf:) <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrika Klimczak

Galen och glad

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela